Neljä vuodenaikaa meren äärellä

Asukkaat: Karoliina, Mathias ja Ludo-koira

Harrastukset: Koiran kanssa ulkoilu, sisustus, lenkkeily ja salilla käynti

Parasta Kuusistossa: Merimaisemat, luonto ja hyvät ulkoilumahdollisuudet

 

CITY-KODISTA LUONNON HELMAAN

Karoliina ja Mathias tapasivat sattumalta, kun Mathias muutti Tanskasta Suomeen opiskelemaan. Vielä parisen vuotta sitten pariskunta asui city-kodissa Turun keskustassa. Kun perheeseen liittyi pieni villakoiran pentu Ludo, ajatus elämästä lähempänä luontoa alkoi houkuttelemaan. Siispä, kun mainos Havenin asunnoista tuli eräänä myöhäisenä lauantai-iltana vastaan sosiaalisessa mediassa, haave oli asteen lähempänä toteutusta. Yö meni pohtiessa ja puhelu välittäjälle tehtiin heti sunnuntaiaamusta. Samana päivänä pariskunta suuntasi toiveikkaana Metsätielle tontin esittelyyn. Ikävä kyllä, kaikki asunnot oltiin tässä vaiheessa jo ehditty varata. Entuudestaan tuntematon asuinalue Kuusisto ihastutti kuitenkin niin paljon, että pariskunta jäi vielä odottamaan mahdollisia peruutuksia. Viikon päästä he saivatkin puhelun, jossa Jaakko kertoi yhden asunnon vapautuneen. Päätös Kuusistoon muutosta syntyi tämän jälkeen alle vuorokaudessa.

Haven omistaa yhdessä naapuriyhtiöiden kanssa rantayhtiön KOY Kuusiston Konradin. Asukkailla on siis käytössä rantasauna, tenniskenttä, uimaranta sekä laituri ja vielä pieni venesatamakin. Karoliina, Mathias ja Ludo muuttivat Haveniin heti sen valmistuttua elokuussa 2021. Ensimmäinen vuosi tässä kodissa tulee siis pian täyteen, mutta sitä ennen, he pääsevät nauttimaan ensimmäisestä kokonaisesta kesästä meren rannalla. Kuluneen vuoden aikana he ovat kuitenkin ehtineet nähdä kaikki vuodenajat aitiopaikalta. ”Juuri ikkunoista avautuva luonto on yksi parhaista asioista tässä kodissa. Rakastan sitä kuinka näkymä on erilainen joka päivä. Talvella näimme jopa revontulia ja vuodenvaihdetta vietimme alaterassin poreammeessa ilotulituksia katsellen”, kertoo Mathias. Nyt kun luonto on herännyt ja ilmat lämmenneet, niin Karoliina aikoo lainata vanhempien venettä ja suppi-lautoja. Merestä täytyy ottaa kaikki ilo irti!

”On ihanaa asua kodissa, joka tuntuu omalta.”

- Karoliina

Karoliina ja Mathias ostivat asunnon aikaisessa vaiheessa, jolloin he pääsivät hyvissä ajoin suunnittelemaan sisustusta ja pintamateriaaleja. Pariskunta päätti tehdä myös muutamia harkittuja muutostöitä, joista Karoliina pitää onnistuneimpana yläkerran kylpyhuonetta. Lisäksi keittiöön tehtiin aamiaiskaappi ja parketti vaihdettiin suorasta ladonnasta kalanruotoon. ”On ihana asua kodissa, joka tuntuu omalta”, kertoo Karoliina.

Vanhasta kodista mukaan ei lähtenyt juuri mitään, joten uuden kodin sisustus voitiin aloittaa ihan puhtaalta pöydältä. Karoliina harrastaa sisustamista ja se myös näkyy tässä kodissa. Myös tanskalaisen Mathiaksen juuret ovat vahvasti osa sisustusta, löytyyhän kodista paljon tanskalaista designia sekä ihania Mathiaksen sukulaisilta saatuja lahjoja. Inspiraatiota ammennetaan niin sisustuslehdistä, Instagramista kuin Tanskan reissuiltakin.

Uudesta kodista ja sen ympäristöstä nauttii myös Karoliinan ja Mathiaksen silmäterä Ludo, joka päivystää mielellään suurien ikkunoiden edessä tarkkaillen maailmaa. Tästä käsin saattaakin bongata ulkona liikkuvan ketun, jäniksen tai peuran. Talvella jäällä nähtiin ilveskin. Upeiden maisemien lisäksi Ludo nauttii suuresti myös parrasvaloista. Tällä mallikonkarilla onkin oma Instagram tili @ludo.poodle, joka on koko perheen yhteinen harrastus.