Koti, jossa mikään ei mättää!

Asukkaat: Eeva-Maija Nurmi, Juha Hauhtonen, 14-vuotias Ava sekä 7-vuotias Elle

Harrastukset: Urheilu kaikissa muodoissaan, kuntosali, tanssi, golf, lenkkeily, metsäretket, veneily sekä sisustus

Parasta Hirvensalossa: Tunne siitä että ollaan kaukana keskustan hälinästä, vaikka ollaankin vain muutaman kilometrin päässä.

REMONTTIHAAVEET VAIHTUIVATKIN VALMIISEEN UUDISKOHTEESEEN

Eeva-Maijan ja Juhan eläväinen perhe harrastaa ja puuhaa paljon sekä yhdessä että erikseen omien harrastusten parissa. Kodista kuitenkin huomaa jo ensisilmäyksellä sen olevan perheelle tärkeä tukipiste, josta pidetään hyvää huolta! Jokainen yksityiskohta on nimittäin ihan viimeisen päälle harkittu ja siitä nauttii koko perhe!

Eeva-Maija ja Juha muuttivat White Swan II:seen vuonna 2015, vaikka Hirvensalo ei ollutkaan heille se ensimmäinen vaihtoehto. Aiemmin Littoisten Verkatehtaassa asuva pariskunta etsi perheenlisäyksen myötä suurempaa asuntoa ja haaveissa oli uudiskohteen sijaan remontoitava 70-luvun rivitalo. Sopivaa kohdetta ei kuitenkaan ehtinyt löytyä ennen kuin Black Swanissa asuva ystävä kutsui pariskunnan katsomaan juuri valmistunutta asuntoaan ja ehdotti vaihtoehdoksi uudiskohdetta. Parhaillaan rakenteilla oli White Swan II ja sattumalta yksi asunto oli vielä vapaana. Ajatuksena 103 m2 kuulosti liian pieneltä ja Hirvensalo alueena ei ollut lainkaan listan kärjessä. Siitä huolimatta kylään lähdettiin ja kun ulko-ovelta oltiin päästy peremmälle, niin epäilykset sekä neliömäärästä että sijainnista hälvenivät. Arkkitehtuurissakin oli sopivasti viitteitä 70-lukuun eikä uuteen kotiin tarvinnut tehdä remonttia. Tämän perusteella päätös White Swanin asunnon varauksesta tehtiinkin nopeasti ja seuraavaksi lähdettiinkin innolla suunnittelemaan uuden kodin materiaaleja.

Rakennusaikana äitislomalla ollut Eeva-Maija oli kerännyt ideoita sisustusleikekirjaan, jossa kuvat boheemista marokkolaistyylistä sekä mustan ja puun yhdistelmistä toistuivat usein. Tämän pohjalta uskallettiin valita musta keittiö puisine työtasoineen, vaikka mustat keittiöt eivät vielä tuohon aikaan olleet kovin yleisiä. Marokkolaista henkeä taas tuotiin pieninä ripauksina wc:n laattavalinnoissa.

 

”Ihanaa asua ensimmäistä kertaa sellaisessa kodissa, jossa mikään ei mättää! Täällä on hyvä olla!”

- Eeva-Maija Nurmi

Muuttopäivä on pariskunnalla vielä tuoreena muistissa, vaikka aikaa onkin kulunut jo yli kuusi vuotta. ”Silloin kun näimme kodin ensimmäistä kertaa valmiina ja vastassa odotti mieletön metsämaisema kallioineen, tuntui siltä että kaikki odotukset ylittyivät. Tai oikeastaan asunnon varausvaiheessa emme oikein olleet edes ymmärtäneet paikan hienoutta! Piti oikein hetki fiilistellä tyhjää asuntoa ennen kuin toimme edes huonekaluja sisään. Se oli aivan ihana päivä!” Näin muuttopäivää muistelee Eeva-Maija Nurmi.

Alunperin Hirvensaloa vierastanut perhe nauttii nyt hyvästä sijainnista meren ja metsän äärellä. Venesatamakin on ihan vieressä, joten veneilemäänkin on helppo lähteä. Tämän lisäksi Juha nostaa kodin parhaimmiksi puoliksi sen yksityisyyden. ”Tuntuu kuin asuisi omakotitalossa kaukana keskustan hälinästä, vaikka todellisuudessa asumme keskellä rivitaloa vain muutaman kilometrin päässä Turun kauppatorista. Metsä antaa niin paljon suojaa, että emme tarvitse edes verhoja!” Eeva-Maijalle ja Juhalle on siunaantunut myös mukavat naapurit, joiden kanssa ollaankin paljon tekemisissä ja leikkimielisesti kinastellaan siitä kenen takapiha on kivoin. Yhtä mieltä ollaan siitä että takapihan metsästä löytyy parhaimmat mustikat aamupuuroon.

Sisustuksen suhteen parikunnalla maku menee yksiin, joskin Eeva-Maija on se haaveilevampi osapuoli ja Juha on päätöksissä järjen ääni. Kaunis sisustus syntyy yhdistelemällä sopivassa suhteessa rosoa ja glitteriä. Eeva-Maijan sisustusfilosofiaan kuuluukin se, että kaiken ei tarvitse olla samaa tyyliä. ”Luotan siihen että jos pidän jostain asiasta niin se mitä luultavimmin sopii niiden muidenkin asioiden kanssa, joista pidän.” Ehkä juuri siinä onkin se salaisuus, millä tämän perheen koti on niin kutsuva ja kodikas, vaikka kalustus on minimalistinen. Sisustusinto on tarttunut selkästi myös 14-vuotiaaseen Avaan, jonka huoneessa huonekalut vaihtavat usein järjestystä. Myös perheen nuorimman 7-vuotiaan Ellen huoneessa on aivan ihana tunnelma ja mitä herkullisimpia sävyjä!

Näin joulun alla koti on koristeltu kauniin kukkasin, kranssein ja kynttilöin. Tietysti asiaan kuuluu myös yhdessä leivotut ja koristellut piparit! Aattona tila täyttyy ilosta ja hyvän ruuan tuoksusta kun perhe viettää joulua kotioloissa.