Poiketen valtavirrasta

Arttu Virtasen ja Riku Heikkalan luotsaama Hirvensalon Talonrakennus on rakentanut kodin jo noin kolmellesadalle perheelle. Ajan hermolla oleva suunnittelu, luotettavuus, laadukas toteutus ja vahva aluetuntemus ovat rakennusaineita valtavirrasta poikkeaville laatukodeille.

Hirvensalon Talonrakennus perustettiin vuonna 2011, jolloin yhtiön perustajat ja ystävykset Arttu Virtanen ja Riku Heikkala miettivät, että on korkea aika tuoda uudisrakentamiseen jotain uutta. Voisiko pohjaratkaisuihin ja uudisrakentamisen arkkitehtuuriin tuoda kenties uusia vivahteita? Voisiko yhtiömuotoiseen asumiseen tuoda modernia pientalo arkkitehtuuria totutun bulkkituotannon tilalle, kohtuullisin kustannuksin? Voisiko uuden kodin materiaalit olla jotain muuta kuin laminaattia ja ”kymppikymppi”-laattaa? Selkeä vastaus kaikkiin kysymyksiin oli että V O I S I ja kaiken voisi vielä viimeistellä harkituin yksityiskohdin.

Tavoitteeksi otettiin, että pelkkien rakennettavien neliöiden sijaan, rakennettaisiin koteja – taloja, joiden rakentaminen on paljon muutakin kuin seinien,lattian ja katon rakentamista. Parhaassa tapauksessa asukkaiden arjen helpottamista ja turvapaikan luomista.

Onnistunut lopputulos vaatii lukuisia suunnittelu- ja tarkastelukierroksia ennen rakentamisen aloittamista. Tavoitteenamme on luoda visuaalisesti kauniita ja näyttäviä koteja, joissa käytännön ratkaisut ja joka päivänen arki on huomioitu jo suunnittelun alkuvaiheilta asti. Samat lähtökohdat suunnitteluun ja tekemiseen ovat kulkeneet mukanamme jo kymmenen vuotta. Olemme ehtineet rakentaa kodin noin kolmellesadalle perheelle ja nälkä kasvaa edelleen syödessä. Meillä on palava halu rakentaa entistä parempia koteja ja pysyä askeleen edellä kilpailijoitamme. Rakennamme aina kuin rakentaisimme itsellemme.

Miksi ostaisit asunnon meiltä?

Siihen on vähintään kuusi hyvää syytä

1. Aluetuntemus

Kuten rakennus- ja kiinteistöalalla kliseisesti todetaan, asunnon kolme tärkeintä asiaa ovat sijainti, sijainti ja sijainti.

Uuden kohteen suunnittelu alkaakin aina sijainnin ja tontin pohjalta. Etsimme aktiivisesti tontteja alueilta, joista on hyvät kulkuyhteydet ja joissa palvelut on lähellä. Hirvensalon Talonrakennuksen vahvuutena on aina ollut poikkeavan suunnittelun lisäksi loistavat tontit.

Paikallisena toimijana meillä on vahva aluetuntemus Turun alueella. Uutta hanketta suunnitteltaessa aloitamme suunnittelun aina alueen ja kohderyhmän perusteellisella tarkastelulla. Asunnot ja asuntokoot rakentuvat alueen erityisluonteen ja olosuhteiden mukaan. Mikäli lähistöltä löytyy koulu ja päiväkoti, alueelle muuttaa helpommin lapsiperheitä ja silloin tarvitaan enemmän makuuhuoneita.

Olemme rakentaneet Hirvensalossa muun muassa Kukolaan, Arolaan, Haarlaan ja Papinsaareen, jossa nautitaan myös hulppeista merimaisemista! Vaikka valtaosa hankkeistamme sijoittuukin Hirvensaloon, olemme rakentaneet myös Littoisiin järven rannalle ja Kuusistoon meren rannalle. Suomalaiset rakastavat suuria vesielementtejä ja olemmekin ylpeitä, että saamme rakentaa asiakkaillemme koteja näin upeisiin puitteisiin.

2. Arkkitehtuuri

Meillä on ollut ilo päästä vaikuttamaan katukuvaan ja ylipäätään siihen, miltä uudisrakentaminen tänä päivänä näyttää useammalla alueella Turussa, sekä myös Turun rajojen ulkopuolella. Haluamme rakentaa ajan hammasta kestäviä koteja, ja siitä syystä panostamme paljon arkkitehtuurillisiin yksityiskohtiin myös julkisivun osalta.Panostamme yhä enemmän myös valaistukseen, joka nostaa arkkitehtuurin parhaat puolet esiin ja pihasuunnitteluun, joka saa kokonaisuuden sulautumaan osaksi luontoa. Olemme ylpeitä rakentamistamme kohteistamme mutta nöyrästi haluamme kuitenkin oppia aina lisää ja kehittyä matkan varrella, jotta voisimme rakentaa sinullekin parhaan mahdollisen kodin.

Kaavoitus luo tietysti aina omat reunaehtonsa rakentamiselle ja ohjaa esimerkiksi tietyn tyyppiseen pohjaratkaisuun alueelle annettujen dimensioiden puitteissa. Pohjaratkaisuja suunniteltaessa pyrimme kuitenkin aina siihen, että pohjan toimivuus ja oivaltavat ratkaisut voittavat asunnossa käytetyt neliöt. Olemme saaneet paljon kiitosta toimivista pohjaratkaisuista ja ajattomasta arkkitehtuurista.

Suunnittelussa luotamme parhaisiin arkkitehteihin. Hankkeitammeovat suunnitelleet muun muassa Pekka Mäki, Renni Haroma ja Vesa Arosuo. Pihasuunnittelussa luotamme Eden-ohjelmastakin tuttuun Minna Toivaseen.

3. Materiaalit

Rakennamme kaikkia asuntoja kuin itsellemme. Koti on paikka, jossa rauhoitutaan kiireen keskellä. Siksi on tärkeää, että koti toimii mutkattomasti. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä etteikö toimiva arki voisi olla esteettistä.

Vaikka olemme huomioineet pienimmätkin yksityiskohdat jo suunnitteluvaiheessa, haluamme kuitenkin tarjota sinulle mahdollisuuden vaikuttaa oman kodin materiaaleihin. Valinnanvaikeutta helpottamaan sisustussuunnittelijamme on luonut materiaalivaihtoehdoista kolme valmista sisustusteemaa, joista voit valita mieleisesi tai sekoitella tyylejä keskenään. Asunnoissa on myös toteutettu paljon asukkaiden omia materiaali- ja muutostoiveita, joka on ollut monelle merkittävä asia kenties elämän suurimmassa ostoksessa.

Kohteissamme myös valaistus on mietitty tarkkaan sähkösuunnittelijan ammattitaitoa hyödyntäen.

4. Referenssit

Periaatteet ovat olleet samat toimintamme alkuvaiheesta lähtien, mutta kokemus on hionut osaamistamme. Meillä on talon sisällä vahvaa osaamista ja teemme yhteistyötä alan huippujen kanssa, jotka jakavat kanssamme korkeat laatukriteerit. Vuosien varrella olemme oppineet paljon ja kehittyneet asiakkailtamme saatujen käyttökokemusten avulla. Tavoitteenamme on pysyä alan edelläkävijänä ja tehdä asioita paremmin kuin kilpailijamme. Kehittyä pitää joka päivä, olla parempia tänään kuin eilen. Meidän mielestä kehitys loppuu tyytyväisyyteen.

Lähes kymmenen vuoden taipaleellamme olemme ehtineet rakentaa kolmisenkymmentä yhtiötä – eli kodin noin kolmellesadalle perheelle. Olemme ylpeitä joka ikisestä ja seisomme edelleen jokaisen takana.

Voit tutustua referensseihimme täällä.

5. Markkinointi­materiaalit

Uutta kohdetta ostaessa voi olla vaikeaa hahmottaa miltä mahdollinen uusi koti tulee näyttämään ja tuntumaan. Siitä syystä panostamme rakentamisen lisäksi paljon myös markkinointimateriaaleihin.

Teetämme kaikista kohteista laadukkaat ja mahdollisimman realistiset 3D-kuvat, joihin sisustussuunnittelijamme on suunnitellut sisustuksen niin kuin se voitaisiin oikeastikin sisustaa. Meiltä saat lisäksi pohjakuvan mittakaavassa, jonka avulla sinun on helppo suunnitella tulevaa sisustusta jo etukäteen itsekin.

Kaikilla kohteillamme on omat nettisivut sekä upea lähes 70-sivuinen esite, täynnä inspiraatiota ja tarpeellista informaatiota. Esitteestä löytyy myös rakennustapaseloste, jossa on listattu kaikki vakiovarustukseen kuuluvat rakennus- ja pintamateriaalit, aina kodinkoneista kylpyhuoneen hanaan.

Meidän pyrkimys on suunnitella kaikki niin hyvin ennakkoon, että yllätyksiä tulisi rakennusvaiheessa mahdollisimman vähän ja sinulla uuden asunnon ostajana olisi kaikki tarpeellinen info ennen ostopäätöstä.

6. Jälleenmyynti­arvo

Koti on ensisijaisesti koti ja sijoitustarkoituksessa asunnon hankkivia on asiakkaistamme vain hyvin pieni osa. Kuitenkin moni miettii asuntoa ostaessa, miten asunto säilyttää arvonsa tai miten asunnon hinta kehittyy tulevaisuudessa. Emme tietystikään voi nähdä tulevaan mutta uteliaisuudesta tutkimme hieman rakentamiemme kotien jälkimarkkinaa ja on ollut ilo huomata, että asunto on ollut hyvä investointi asiakkaillemme.

Kaikista uudelleen myydyistä asunnoista emme saaneet tietoja, koska kaikkia asuntoja ei näy tilastoissa ja osa asunnoista on vaihtanut omistajaa ilman välittäjää. Saimme kaikista kokoluokista kuitenkin riittävän otannan toteutuneista kaupoista, jotta tuloksia voidaan arvioida ainakin suuntaa antavina.

Kaksioiden keskimääräinen kauppahinta: 209 000 € Keskimääräinen arvonnousu: n. 25 400 € Kauppojen kauppamäärä: 12

Kolmioiden keskimääräinen kauppahinta: 288 000 € Keskimääräinen arvonnousu: n. 36 800 € Kauppojen kauppamäärä: 11

Neliöiden ja viisiöiden keskimääräinen kauppahinta: 375 000 € Keskimääräinen arvonnousu: n. 46 300 € Kauppojen kauppamäärä: 11

Otannassamme oli kaikkiaan 34 asuntoa ja asunnot ovat myyty aikavälillä 2015-2020.

Tiimi

Arttu Virtanen


Arttu Virtanen on Hirvensalon Talonrakennuksen toimitusjohtaja ja toinen perustajaosakkaista.

Artulle ei riitä hyvä, vaan paras mahdollinen!

Olkoot syynä sitten Artun periksiantamaton ja kunnianhimoinen luonne, jääkiekkotausta tai ääretön intohimo alaa kohtaan, hän saa asioita tapahtumaan. Arttu on meidän visiönääri, joka kahlaa vaikka jalat mudassa etsien uusia tontteja kuin seuraavaa maalintekopaikkaa jääkiekkokaukalossa.

Artulla on kauha monessa sopassa ja ideoita riittämiin. Yhdessä oman tiimin ja arkkitehtien kanssa parhaimmista ideoista tehdään totta.

Vaikka työpäivät kuluvatkin pitkälti puhelimen, sähköpostin ja palaverien ääressä, illat ja yöt Arttu etsii kuumeisesti uusia inspiroivia ideoita ja tapoja pysyä edellä kilpailijoita.

Arttu Virtanen
Toimitusjohtaja

Puh. 040 579 7784

arttu.virtanen@hirvensalontalonrakennus.fi

Riku Heikkala


Riku Heikkala a.k.a Rikke on toinen Hirvensalon Talonrakennuksen osakkaista ja perustajista.

Rikun tärkeimmät tuntomerkit on Sievi-turvakengät ja musta pakettiauto, jonka voi hyvinkin todennäköisesti bongata Kakskerrantiellä.

Riku koordinoi niin rakennustöitä kuin -miehiäkin. Työpäivät ovat kiireisiä ja päivässä tapahtuu paljon. Työmaalta toiselle juostessa Sieveihin kertyy kuran lisäksi paljon kilometrejä ja puhelimen lokiin kymmeniä puheluita.

Kotona Rikua odottaa kolme pientä lasta, jotka pitävät isän kiireisenä vapaa-ajallakin.

Riku Heikkala
Osakas

Puh. 040 524 1234

riku.heikkala@hirvensalontalonrakennus.fi

Juho Lindberg


Pitkän kokemuksen myynnin ja asiakaspalvelun parista omaava Juho toimii Hirvensalon Talonrakennuksella asiakkuuspäällikkönä ja yhteyshenkilönämme niin asiakkaiden kuin yhteistyökumppanien suuntaan.

Asuminen ja arkkitehtuuri ovat aina kiehtoneet Juhoa ja erilaiset asuntokehittämisen projektit ovatkin tulleet tutuiksi vuosien varrella saneerattaessa niin omia koteja kuin sijoitushankkeita.

Juhon tausta asiakkuuksien sekä asuntojen parissa antavatkin loistavan pohjan asiakkaiden palvelemiseen asiakkuuspäällikön tehtävissä. Ostaessasi asunnon meiltä, Juho tuleekin varmasti tutuksi kauppojen, kokousten, työmaavierailujen ja muutostöiden yhteydessä.

Vapaa-aikaansa Juho viettää perheensä kesken mökkeillen sekä lasten koripalloharrastuksen parissa.

Juho Lindberg
Asiakkuuspäällikkö

Puh. 040 0793 111

juho.lindberg@hirvensalontalonrakennus.fi