Ensimmäinen oma koti täynnä onnellisia muistoja ja hetkiä

Asukkaat: Bettina 31v, Niklas 30v ja Olivia 8 kk sekä Neela-kissa

Harrastukset: Lenkkeily ja urheilu, leipominen, kalastaminen ja vauvauinti

Parasta Hirvensalossa: Oma rauha, luonnonläheisyys ja meri

 

UNELMAKOTI LUONNONLÄHEISESTÄ HAARLASTA

Bettina ja Niklas muuttivat kahdestaan ensimmäiseen omaan kotiinsa Turun jokivarren vuokra-asunnosta toukokuussa 2019 juuri valmistuneeseen Polaris-rivitaloyhtiöön. Bettina oli pari vuotta aikaisemmin bongannut, että viereisessä Sirius-taloyhtiössä oli rakentamisvaiheessa ollut myynnissä yksi asunto. He kiinnostuivat Haarlan alueesta ja tästä asunnosta, mutta heidän ehkä ”onnekseen” asunto oli ehtinyt jo mennä.

Pariskunta kuulivat seuraavasta Haarlan kohteesta puskaradion kautta ja he varasivat heti, kun oli mahdollista, asunnon Polariksesta ja nyt he asuvat omassa unelmakodissaan. ”Emme aluksi tienneet asunnosta mitään, mutta ihastuimme tonttiin. Takapihan ihastuttava metsä ja kallio luovat sisällekin omaa tunnelmaa”. Ja nyt kun pihan kuntta on kasvanut, Bettina on voinut leipoa oman pihan mustikoista piirakkaakin. ”Piharatkaisu on iloa silmälle. Olemme lisänneet vain spotit valaisemaan takapihan kalliota muiden tämän rivistön asuntojen kanssa.” Myös pihan helppohoitoisuus on ollut pelastus pariskunnalle, koska Niklaksen sanojen mukaan he ovat, jos ei koko Hirvensalon, niin tämän taloyhtiön, huonoimmat viherpeukalot.

Tämä heidän ensiasuntonsa on ollut paras ostopäätös: ”Etsimme juuri kolmiota meille, ja tämä koti on ollut täydellinen. Täällä on helppo olla ja tänne mahtuu enempikin ystäviä arjessa ja juhlassa onnistuneen pohjaratkaisun ansiosta. Myös luonnonvaloa tulee kauniista molemmin puolin asuntoa.” pariskunta kertoo. He tekivät rakennusvaiheessa muutamia pieniä muutostöitä mm. asennuttivat ilmalämpöpumpun, lisäsivät ruokapöydän päälle toisen kattovalaisinpaikan ja maalauttivat makuuhuoneensa seinän. ”Muuton jälkeen olemme maalanneet olohuoneen seinän sekä nyt Olivian synnyttyä muokkasimme vierashuoneesta lastenhuoneen, jonka seinän maalasimme yhdessä.” Sisustajina Bettina ja Niklas ovat harkitsevia ja tekevät vain harkittuja päätöksiä. Varsinkin Bettina on kiinnostunut sisustamisesta ja se näkyy tässä upeassa kodissa.

”Viihdymme kotona. Täällä on hyvä olla ja se on tärkeintä.”

- Bettina

Bettina ja Niklas ovat kolmen vuoden aikana saaneet paljon onnellisia muistoja tässä kodissa ja Hirvensalossa muutenkin. He ovat menneet kihloihin kodissaan, naimisiin he menivät Airisniemen kartanolla ja heille syntyi suloinen Olivia-tytär kahdeksan kuukautta sitten. Heidän elämä vauva-arjen keskellä on täynnä iloisia hetkiä, kun Olivia oppii melkein päivittäin jotain uutta. ”Se on niin hassua, että tämä pieni ihminen saa päivittäin meidät nauramaan kippurassa”, kotiäitinä tällä hetkellä toimiva Bettina kertoo hymyille. Myös perheen Neela-kissa yrittää parhaansa mukaan tulla toimeen uusimman perheenjäsenen kanssa. Välillä Neela voi säikähtää, kun pikkuiset sormet kiskovat häntä hännästä.

Bettina tai Niklas ei kumpikaan ollut aikaisemmin asunut Hirvensalossa, mutta heitä viehätti oma saari luonnon ja meren äärellä. Heiltä pääsee nopeasti keskustaan, jos tarve vaatii. Hirvensalossa on kuitenkin hyvät palvelut todella lähellä, joten tarvetta ei ole päästä joka päivä mantereelle. Myös Haarlan alue viehättää perhettä: ” Tämä alue on melko uusi ja freesi. Meillä on täällä oma rauha ja monia meidän ystäviä asuu myös täällä Hirvensalossa. Heidän kanssaan on helppo sopia treffejä”. On helppo nähdä, että koko perhe viihtyy kodissaan. Ja varmastikin tässä upeassa kodissa tullaan vielä saamaan paljon uusia onnellisia muistoja!