Metsän suojassa mutta lähellä kaikkea

Asukkaat: Niina, Anssi, Fanni (10 v.) ja Elea (3 v.)

Harrastukset: Urheilu, ulkoilu, uinti ja kilpa-aerobic

Parasta Hirvensalossa: Meren läheisyys, Ekvallan uimaranta, Paavon polut

VÄLIAIKAISRATKAISUJEN KAUTTA OMAAN KOTIIN

Anssin ja Niinan perheellä on takana hektinen vuosi. Vanha koti Papinsaaressa Afrodite I:ssä alkoi käydä perheelle pieneksi. Korona jylläsi ja jokaiselle perheenjäsenelle haluttiin oma huone. Etätöitä silmällä pitäen myös työhuoneelle muodostui tarve. Näin Afroditen koti laitettiin myyntiin ja asunto saikin ihanat uudet omistajat, joista voittekin lukea seuraavassa asukastarinassa.

Anssi ja Niina löysivät uuden kodin Hirvensalon Haarlasta As Oy Lunasta sisäpiirimme postituslistan kautta. Tämä perhe on nopea liikkeissään ja ostopäätöskin syntyi helpolla. ”Anssi laittoi minulle linkin ja minä vastasin peukku-emojilla” muistelee Niina. Näin perhe eteni nopeasti kaupoille ja jäi innolla odottelemaan uuden kodin valmistumista. Tällä välin perhe asui väliaikaisesti sijoitusasunnoissa ja osoite ehti vaihtua vielä kolmeen kertaan ennen Lunaan muuttamista. Muuttopäivää oli siis todellakin odotettu!

”Ostopäätös syntyi hyvinkin nopeasti. Anssi laittoi minulle linkin ja minä vastasin siihen peukku-emojilla.”

- Niina

Luna valmistui keväällä 2021 ja perhe on vihdoin ehtinyt asettumaan aloilleen ja kaivamaan elämänsä pahvilaatikoista. Valo ei pilkota enää pelkästään tunnelin päästä, vaan tulvii suurista ikkunoista kolmeen eri suuntaan. Valtavat ikkunat olivatkin ensimmäinen asia, johon Anssi ja Niina tässä kodissa ihastuivat.

Uuden kodin sisustus on vielä rakenteilla, mutta näyttää jo ihanalta! Sisustus rakentuu upeiden design-klassikoiden ympärille ja se on viimeistelty kauniilla koriste- ja käyttöesineillä. Huomaa kyllä, että tämä perhe osaa sisustaa! On myös ihana ajatus, että lasten kasvaessa he voivat saada ajattomia klassikoita mukaansa ihan ensimmäiseen omaankin kotiin.

Anssi ja Niina viihtyvät hyvin keittiössä, joka on kodin keskipiste niin pohjaratkaisussa kuin arjen pyörittämisessäkin. Toiminnallisessa keittiössä on kiva kokkailla ja saarekkeen äärelle kokoontuu niin perhe kuin vieraatkin. ”Nyt kun kelit ovat lämmenneet niin olemme myös grillanneet melkein joka päivä. Herkuttelu tapahtuu sitten keittiön pöydän ääressä, joka on koko perheen lempipaikka” sanoo Niina. Emme ihmettele, sillä onhan tila aika upea ja valoisa lattiasta kattoon ulottuvine ikkunoineen.

Toinen perheen suosikkipaikka on ulkoporeamme, joka on ollut kovassa käytössä muutosta lähtien. Porealtaan rinnalla lämpenee usein myös sauna, josta voikin melkein suoraan pulahtaa rentouttaviin poreisiin. Katettua terassipinta-alaa tästä kodista löytyy ihan valtavasti, jopa kolmelta sivulta asuntoa. Takapihan puolella heti terassin jälkeen alkaa metsä, joka tuo vehreän maiseman lisäksi suojaa ja omaa rauhaa terassille. Voisiko olla parempaa paikkaa viettää kesäpäivää? Terassille on levitetty myös kilpa-aerobicia harrastavan Fannin Airtrack-patja, jonka päällä on kiva treenata kotonakin. Myös pikkusisko Elea viihtyy patjan päällä ottaen Fannista mallia.

Aktviinen perhe harrastaa urheilua ja ulkoilua, johon Hirvensalo tarjoaa mainiot puitteet ympäri vuoden. Perhe käy usein Paavon poluilla joko lenkkeilemässä tai maastopyöräilemässä. Kesäisin on kiva pyöräillä lasten kanssa myös Ekvallan uimarannalle, kun meri on niin lähellä. Myös Hirvensalon laskettelukeskus on kiva paikka lasketella talvisin ja kesäisin taas kiipeämme rinnettä ylöspäin kuntoilumielessä.

Oman kodin lisäksi perhe viihtyy hyvin mökillä ja lasten isovanhempien luona. Tänä kesänä perhe hankki oman veneen, jolla pääsee toden teolla nauttimaan merestä ja auringosta.