KUVANKAUNIS KOTI PAPINSAARESSA

Asukkaat: Petri (46 v.) ja Maria (32 v.) Grönroos sekä Maltankoira Edwin.

Harrastukset: Lenkkeily, mökkeily, sisustaminen

Parasta Papinsaaressa: Meren läheisyys, hulppeat näköalat, rauhallisuus ja tunne siitä että on kotona.

HELPOTUSTA KORONA-AHDITUKSEEN

Noin vuosi sitten Petri ja Maria olivat etsineet uutta asuntoa jo pidemmän aikaa. Pariskunnan aiempi koti, kaunis jugend-asunto oli myyty ja muuttolaatikkoelämä keskustan vuokra-asunnossa keskellä pahinta Korona-ahdistusta alkoi pikkuhiljaa vaatimaan jo veroa. Eikä sopivaa kotia ei meinannut löytyä. Sitten etsintää laajennettiin keskustan ulkopuolelle ja hulppealla merimaisemalla varusteltu myynti-ilmoitus Etuovella kiinnitti Marian huomion. Asunnossa sattui olemaan paraikaa esittely käynnissä ja välittäjäkin oli pariskunnalle entuudestaan tuttu. Tässä kohtaa pyjama vaihtui nopeasti vaatteisiin ja pariskunta kiiruhti näytölle viimetingassa. ”Muistan vielä kuinka eteiseen astuessamme leukani loksahti maahan asti kun edessä avautui tämä hulppea merimaisema Pitkäsalmelle. Kuiskasin silloin Petrille että tämä meidän on pakko saada!”, muistelee Maria. Ja niin Grönrooseista tulikin Afrodite I:n päätyasunnon toiset omistajat.

Tänä keväänä kotiin on muuttanut kolmaskin asukas, ihana Maltankoiran pentu Edwin.

”Muistan vielä, kuinka eteiseen astuessamme leukani loksahti maahan asti kun edessä avautui tämä hulppea merimaisema Pitkäsalmelle. Kuiskasin silloin Petrille, että tämä meidän on pakko saada!”

- Maria Grönroos

Sisustussuunnittelua opiskellut Maria rakastaa sisustamista ja sen kyllä aistii, minne tahansa sitä katseen suuntaakaan. Kokonaisuus on harkittu aina sävymaailmasta huonekaluihin ja viimeisen silauksen tuomiin asetelmiin asti. Aiempien omistajien valitsemat materiaalit olivat molemmille mieluisia ja sopivat hyvin omaankin tyyliin. Ainoastaan keittiöön tehtiin pieniä muutoksia vaihtamalla taso ja välitila aitoon marmoriin sekä mustat yläkaapit valkoisiin. Samalla vaihdettiin myös keittiön allas ja hana. Muutos oli helppo ja kivuton kun keittiötoimittajalla oli kaikki mitat ja materiaalitiedot tallessa.

Vaikka pohjaratkaisu jakautuukin kahteen kerrokseen, tuntuu se avaralta ja valoisalta. Myös olohuoneen ja portaikon välinen aukko on hauska arkkitehtuurillinen yksityiskohta, joka pääsee oikeuksiinsa hyvän valaistuksen ansiosta etenkin iltaisin.

Kodin parhaana asiana pariskunta mainitsee kuitenkin merimaiseman. Meressä ja sen aaltoilevassa pinnassa on jotain todella rauhoittavaa eikä siihen kyllästy ikinä. Onneksi siitä päästään nauttimaan sekä valtavista lattiasta kattoon ulottuvista ikkunoista, parvekkeelta että alakerran terassilta. On ihanaa, että parvekkeellakin on lasikaiteet jotka eivät blokkaa tätä maisemaa. ”Välillä tuntuu siltä kun seuraisi reaaliajassa luontodokumenttia. Viime viikolla näimme hirven uivan Pitkäsalmella ja joskus takapihalla voi olla kettu tai peura”, naureskelee Petri. ”Meistä on hauska katsella myös kilpasoutajia, jotka ilmestyvät Pitkäsalmelle yleensä viikonloppuisin.”

Savonlinnan liepeiltä kotoisin oleva Maria ja aidosti turkulainen Petri ovat asuneet viime vuosina muun muassa Hirvensalon Talonrakennuksen rakennuttamassa As Oy Dominossa sekä Turun keskustassa. Asuinalueista mieluisin on kuitenkin juuri Papinsaari. Meille se tunne kun pääsee kiireisestä keskustan hälinästä tänne luonnon helmaan on kuin tulisi kotiin, ja niinhän se onkin. Rakastamme tätä Papinsaareen johtavaa reittiä”, sanoo Petri. Sijantikin on mitä mainioin, sillä siitä on lyhyt matka sekä keskustaan että Kakskerrassa sijaitsevalle mökille, jossa pariskunta viettää paljon aikaa. Lähistöltä löytyy myös loistavia ulkoilureittejä niin kävelylle kuin maastopyöräilyllekin. Ulkoilureittejäkin aletaan pian kuluttamaan oikein kunnolla, kun Edwin-pentu kasvaa.

Grönroosien arkea, kaunista sisustusta sekä Edwinin temmellyksiä pääsette seuraamaan myös Instagramissa@mariagroenroos.