Järven rannan tuntumassa

Asukkaat: Sami, Stella 16-v ja Sebastian 13-v

Harrastukset: Crossfit, padel, suppailu, golf

Parasta Littoisissa: Littoistenjärvi ja sitä ympäröivä luonto

UUSI KOTI LÖYTYI LOUNASTAUOLLA

As Oy Tallvik valmistui kesällä 2020 paraatipaikalle Littoistenjärven rannalle vehreälle rinnetontille, jossa neljä vaikuttavaa taloa suuntaavat suuret ikkunansa kohti upeita järvimaisemia. Sami, hänen kaksi lastaan Stella ja Sebastian pääsevät niin ikään nauttimaan hulppeista näkymistä Tallvikin ensimmäisessä rivissä, lähimpänä järveä.

Uusi koti löytyi ex-tempore lounastauolla, kun Sami sai ystävältä linkin Tallvikin asunnoista. Mielenkiinto heräsi heti ja päätös asunnon ostosta syntyikin nopeasti, saman lounastauon aikana. Aiemmin Vasaramäessä asuneen Samin Littoisiin houkutteli juurikin Littoistenjärvi ympäristöineen.

Hyvä sijainti helpottaa kiireisen miehen arkea, sillä harrastuksiin kuten crossfitiin ja padeliin on alle 10 minuutin ajomatka. Järvi itsessään mahdollistaa tietenkin monta harrastusta vuoden ympäri. Melkeinpä jokaiselta yhtiön asukkaalta löytyy sup-lauta ja yhtiöllä on oma yhteinen soutuvene, jolla on kiva soutaa vaikka vastarannalle Villa Järvelään asti. Myös uimalaituri on kovassa käytössä talvisinkin, jolloin Tallvikin asukkaat pulahtavat virkistävään avantoon. Viime talvena järven jäällä pelattiin jääkiekkoakin.

Tallvikin pihapiirissä tehdään mielellään talkoita yhdessä naapureiden kanssa ja yhtiössä vallitsee hyvä henki. Se tekee viihtyisästä ympäristöstä vielä paremman.

”Keittiö on kodin paras paikka! Nautin ruuanlaitosta, jonka lomassa voin seurustella perheen tai ystävieni kanssa sekä tietysti ihastella järvimaisemia”

- Sami

Samin koti on ihan rannan tuntumassa, jossa suuri vesielementti tulee isoksi osaksi myös sisustusta. Kodissa vallitsee harmoninen tunnelma ja sävymaailma, joka sopii täydellisesti yksiin vuodenaikojen mukaan muuttavien luontomaisemien kanssa. Sisustus on rakentunut pikkuhiljaa yhdistelemällä vanhan kodin huonekaluja ja uusia hankintoja, joista näistäkin osa on vingatea. Sisustuksen suunnittelu kuitenkin aloitettiin jo hyvissä ajoin rakennusvaiheessa, jolloin asuntoon tehtiin hyvin onnistuneita muutostöitä ja valittiin upeita materiaaleja.

Keittiö on Samin lempipaikka ja sen suunnitteluun on kiinnitetty erityistä huomioita. Sami nauttii ruuanlaitosta, joten keittiön on ehdottomasti toimittava myös arjen keskellä. Hieno oivallus oli muuttaa keittiön malli L:stä U:ksi ja sijoittaa liesi niemekkeeseen. Nyt kokatessakin on mahdollista ihastella järvimaisemaa sekä tietysti seurustella vieraiden tai oman perheen kanssa. Keittiöön Sami valitsi kauniin harmaan sävyn, joka oli todettu hyväksi jo vanhassa kodissa. Keittiön kalkkitasoista Sami taas sai ajatuksen Tukholmassa olevasta kohteesta ja vaikka kyseinen materiaali on Suomessa vielä aika uusi tuttavuus, hän tiesi heti sen sopivan täydellisesti myös hänen keittiöön. Herkulliset yksityiskohdat keittiössä eivät suinkaan lopu siihen, vaan täältä löytyy myös kaksi aamiaiskaappia! Onpa oivallinen tapa pitää keittiö siistinä!

Kodin pohjaratkaisu on myös mieleinen ja toimiva Samin perheen arkeen. Keittiön, olohuoneen ja päämakuuhuoneen sijoittuessa yläkertaan, alakerta on jäänyt lasten valtakunnaksi. Molemmilla lapsilla on siellä omat makuuhuoneet sekä yhteinen arkiolohuone, jonka sisustus on parhaillaan rakenteilla. Kaunis tamminen ruokapöytä klassikkotuoleineen toimii kuitenkin perheen kokoontumispaikkana, jossa vaihdetaan päivän kuulumiset ja nautitaan Samin kokkaamista herkuista. Oli kyseessä sitten pitkän kaavan mukainen illallinen, street food herkut tai ihan arkinen aamupala. Kylässä käy usein myös ystäviä ja suurempi ruokapöytä onkin ollut jo harkinnassa. Tämä koti onkin mainio esimerkki siitä, että sisustuksen ei tarvitse olla heti valmis, vaan sitä voi rakentaa ja täydentää tarpeen ja elämäntilanteen mukaan.