Koti ystävällisellä asuinalueella meren syleilyssä

Asukkaat: Lisa-Maria 31v, Mikko 45v ja 11-vuotias Ellen sekä Chanel-koira

Harrastukset: Pienryhmäkuntoilu, koiran ulkoiluttaminen, urheileminen ja kilpa-aerobic

Parasta Hirvensalossa: Meren läheisyys, luonto ja lenkkimaastot

 

PAPINSAARESSA RAUHALLISTA JA HELPPOA ELÄMÄÄ KIIREISEN ARJEN KESKELLÄ

Oven tulee avaamaan Lisa-Maria iloisesti hymyilleen sylissään söpö Chanel-koira. Lisa-Maria ja hänen tyttärensä Ellen muuttivat nykyiseen kotiinsa As Oy Arekseen heti sen valmistuttua maaliskuun lopussa 2022. Perheessä riittää kiirettä ja vilinää: Lisa-Maria on hyvinvointialan yrittäjä, hänen miesystävänsä Mikko on Viking Linen myymäläpäällikkö ja koululainen Ellen harrastaa SM-tason kilpa-aerobiciä. Siksi heille tärkeintä kotona on helppohoitoisuus. ”Olemme kiireisiä yrityksiemme kanssa, joten arkea helpottaa todella paljon, että pihamme on kunttaa, jota ei tarvitse leikata”, Lisa-Maria toteaa.

Asunnon Lisa-Maria bongasi Hirvensalon Talonrakennuksen sisäpiirikirjeestä. Hän otti heti yhteyttä asian tiimoilta ja sai yhden yön aikaa miettiä varaako Papinsaaren asunnon vai ei. He asuivat silloin Haarlassa, Hirvensalon Talonrakennuksen rakennuttamassa Siriuksessa. Lisa-Maria oli tyytyväinen myös silloiseen asuntoon, mutta lopulta ajatus muutosta isompaan asuntoon vei voiton. Päätöstä helpotti tieto myös siitä, että asunnon vakiomateriaalit ovat laadukkaita, kaikki pihasta lähtien on mietitty valmiiksi ja muutto on helppoa valmiiseen ja viihtyisään kotiin.

Lisa-Maria teki asunnossa muutamia muutostöitä mm. asennutti ilmalämpöpumpun ja ulkoporeammeen.  Lieden paikka siirrettiin saarekkeeseen ja osaan huoneisiin lisättiin valaisimiin himmennysominaisuuksia. Hän mietti materiaalivalintoja tehdessään ajattomuutta sekä omia huonekaluja. Lisa-Marian mielestä parasta asunnossa on musta keittiö, joka onkin onnistunut: mustien ovien ja puisen tason kanssa sopii erinomaisesti kuparinen välitila! Keittiö onkin aivan erilainen kuin heidän aikaisemmassa asunnossa. Myös tilava ja avara olohuonetila sekä sauna ovat Lisa-Marian mielestään onnistuneita: ”Myös tämän paikan rauhallisuus ja tunne, ettei asuisi rivitalossa, on onnistunut. Aamupala terassilla on parasta!”

”Täällä kaikki moikkaa kaikkia.”

- Ellen

Vaikka muutosta haastatteluhetkellä on kulunut vain neljä kuukautta, on huonekalut löytäneet paikoilleen. ”Melkein kaikki huonekalut ovat edellisestä asunnosta. Olen ostanut vain uuden maton, kahvinkeittimen ja leivänpaahtimen. Television asennus seinään on vielä kesken ja muutamia seiniä pitäisi maalata”, kertoo Lisa-Maria. Pariskunta ei ole vielä kuitenkaan päässyt yhteisymmärrykseen, kuka maalaustyön tekee. Lisa-Maria tekee päätökset sisustuksen osalta: ”Pidän yksinkertaisesta, luonnollisista sävyistä ja aikaa kestävistä materiaaleista.” Kodissa onkin upeasti yhdistelty erilaisia sävyjä ja designklassikoita!

Äiti ja tytär ovat asuneet nyt Hirvensalossa melkein viisi vuotta. He viihtyvät merellisissä maisemissa ja nauttivat luonnonläheisyydestä. Koiran kanssa pääsee päivittäin kulkemaan erilaisia reittejä ja viereisessä metsässä onkin vielä tutkimattomia polkuja. Myös hirvensalolaisten ystävällisyys ja yhteisöllisyys on suuri asia Lisa-Marialle ja Ellenille. Ellenin mielestä Papinsaaressa parasta, että pääsee heti ulos mentäessä metsään sekä avuliaat naapurit: ”Kerran unohdin avaimet kotiin ja naapurit auttoivat minua, kun odotin vara-avainta. Ei kaikki päästäisi sisälle kotiinsa noin vain.”

Lisa-Maria on erittäin tyytyväinen asuinpaikkaansa ja kotiinsa. Hänen äitinsä muuttaa heidän yläpuolelle valmistuneeseen Hermekseen ja ystäviä asuu Haarlassa. Myös kaupat ja postipalvelut ovat lähellä. Lisa-Maria toteaakin lopuksi vain, että jos hän jotain kaipaan tästä kodista, se on merinäköala.