Helsingistä Hirvensaloon

Asukkaat: Laura, Veli-Matti sekä tytär Linnea Hämäläinen

Harrastukset: Pihastelu, jooga, sisustus, valokuvaus, treenaaminen, kokkailu, luonto, uinti, piirtäminen.

Parasta Hirvensalossa: Luonto ja sen monipuolisuus, oma piha sekä meren läheisyys.

HÄMÄLÄISTEN UUSI UNELMAKOTI LÖYTYI HIRVENSALOSTA AS OY WHITE SWANISTA

Vielä muutama vuosi sitten Helsingin keskustassa asuva Hämäläisten perhe pohti muuttoa keskustakodista hieman perheystävällisempään asuntoon. Asuntoportaalit ja hakuvahdit tulivat tutuiksi, kun mieluista kotia ei meinannut löytyä. Lopulta etsintää laajennettiin myös Espoon puolelle. Koska muuttamiselle ei ollut akuuttia tarvetta jäi Veli-Matti, Laura ja tytär Linnea vielä pohtimaan vaihtoehtoja.

Yllättäen unelmien koti löytyikin Turun Hirvensalosta! White Swan rivitaloyhtiön päätyasunto vastasi perheen toiveisiin ja asuntokriteereihin aina sijainnista yksitasoiseen pohjaratkaisuun. Hämäläiset löysivät asunnon jo suunnitteluvaiheessa ja ovat asuneet White Swanissa vuodesta 2015, jolloin perheen tytär Linnea oli vasta 2-vuotias. Vaikka Turku olikin turkulaissyntyiselle Lauralle ja Tampereelta kotoisin olevalle Veli-Matille jo entuudestaan tuttu kaupunki, oli Hirvensalo asuinalueena suhteellisen tuntematon. Perhe on viihtynyt hyvin Hirvensalossa tehden tuttavuutta niin naapurien kuin Linnean ystävien perheidenkin kanssa.

”Suurin muutos helsinkiläisen perheen arkeen on ollut se, että luonto avautuu heti omalta kotiterassilta.”

- Veli-Matti Hämäläinen

Asuinmukavuutta ovat lisänneet myös avarammat tilat ja oma sauna. Pääkaupunkiseudun hektisyyden jälkeen on ollut mieltä rauhoittavaa viettää aikaa omalla terassilla ja seurailla ohi tepastelevia metsäneläimiä. Grillikin on ollut kovassa käytössä vuodenajasta riippumatta.

Veli-Matti on arkkitehtuurivalokuvaaja ja reissaa edelleen paljon Turku-Helsinki väliä. Matkahan taittuu parissa tunnissa. Veli-Matilla on taito ikuistaa arkkitehtuurilliset yksityiskohdat upeiksi kuviksi ja siitä syystä hän onkin Hirvensalon Talonrakennuksen luottomies referenssikuvien suhteen. Lisää Veli-Matin tuottamia kuvia voi ihastella Instagram-tilillä @welluhamalainen.

Laura toimii liiketoiminnan kehittämisen parissa ja työn vastapainoksi hän nauttii kodin sisustamisesta ja pihastelusta eli pihalla puuhastelusta. Sen kyllä huomaa! Kodin sisustus on kuin sisustuslehtien sivuilta. Yksi kodin parhaista puolista on suuri terassi, joka on lasitettu jälkikäteen. Lasituksien myötä terassi onkin kuin toinen olohuone, jota ympäröi vehreä metsämaisema ja kaunis piha nurmialueineen. Upean terassin kruunaa takka, joka lämmittää viileinä iltoina ja luo tunnelmaa lumoavilla liekeillään. Ei siis ihme, että perhe viettää täällä mielellään aikaa.