Rouvalien urbaani koti Koronassa

Asukkaat: Marko ja Mari Rouvali sekä perheen kaksi lasta

Harrastukset: Matkustelu, leipominen, jalkapallo, tanssi, ulkoilu, blogi sekä valokuvaus

Parasta Hirvensalossa: Luonnon läheisyys ja monipuolisuus, jotka tarjoavat tekemistä koko perheelle. Oma piha sekä palveluiden läheisyys tuovat myös luksusta arkeen

Keskustakodista luonnonhelmaan

Kauniin atrium-pihan läpi tultaessa, Rouvalit toivottavat iloisesti tervetulleeksi Haarlassa sijaitsevaan kotiinsa. Nelihenkisen perheen yksi haaveista toteutui, kun joulukuussa 2019 perheen tavarat kannettiin sisään heidän uuteen juuri valmistuneeseen kotiinsa. Muutto Turun Martissa sijaitsevasta pienestä kerrostalokodista Hirvensaloon 120 m2 neliiön oli iso mutta erittäin tervetullut muutos perheen arkeen.

Sisään astuessa asunnon valtaa luonnonvalo, joka tulvii koko asuntoon suurista lähes lattiasta kattoon ulottuvista ikkunoista. Koti on sisustettu täydellisesti 70-lukua sekä tätä päivää yhdistellen. Kekseliäs sisustus yhdessä pintamateriaalien ja viherkasvien kanssa tuo lämpimän kodikkuuden tähän rivitaloasuntoon. Näyttävä musta saarekkeellinen keittiö tammitasoineen on yksi perheen lempipaikoista, sillä vapaa-ajan suosikkiasioita on ehdottomasti kokkaus sekä leipominen – ja tästä ovat myös naapurit saaneet osakseen nauttia. Ruuanlaittoon osallistuu usein lapsetkin.

”Kotona vietämme eniten aikaa keittiön saarekkeen äärellä. Ruokaa tehdään joka päivä ja ruuanlaittoon lapsetkin osallistuvat mielellään.”

- Marko Rouvali

Takapihan suuri terassi oleskelualueineen ja ulkoporealtaineen takaavat viihtyvyyden perheen sekä ystävien kesken. Myös upea kylpyhuone saunan kanssa tuovat luksusta arkeen, ja löytyyhän kylpyhuoneesta myös suora uloskäynti terassille. Esteettömät näkymät pellolle sekä Haarlanlahdelle ovat erittäin harvinaista rivitaloasumisessa, mutta Rouvalit saavat nauttia niistä joka päivä. Koko perheelle, sekä erityisesti Tarvasjoelta kotoisin olevalle Markolle, oma piha sekä luonnon läheisyys ja monipuolisuus aivan kotiovelta ulos astuessa ovat erittäin tärkeitä ja yksi isoimmista kohokohdista uuden kodin ohessa.

Rouvaleiden vapaa-aikaan kuuluu lasten jalkapallo- ja tanssitreenien lisäksi myös matkustelu, onhan perhe muun muassa lähes joka kesä kuukauden päivät Espanjassa ystäväperheensä luona nauttimassa etelän lämmöstä sekä kulttuurista. Nyt kun oma koti on sellainen mistä oltiin jo tovi haaveiltu, myös vapaa-aikaa on mukava viettää kotona. Sukulaiset sekä ystävät lapsineen ovatkin usein vierailleet Rouvaleiden luona, ja lasten suuressa suosiossa olevat trampoliini sekä ulkoporeallas ovat olleet kovassa käytössä.

Vaikka Hirvensalossa on useampikin päiväkoti sekä koulu, ovat perheen lapset jatkaneet tutussa koulussa ja päiväkodissa keskustassa. Tämä kuitenkaan ei ole perheelle koitunut hankalaksi, sillä kiinteistöalan asiantuntijana työskentelevä Mari ja markkinointialalla työskentelevä Marko käyvät itse myös töissä keskustassa. Omien urien lisäksi Marilla ja Markolla myös yhteinen design-lifestyle yritys Urban Family, joka sai alkunsa rakkaudesta turkkilaisiin hamam-pyyhkeisiin. Kesällä 2019 avatun verkkokaupan valikoimaan kuuluu laadukkaat hamam-tekstiilituotteet kuten pyyhkeet, viltit ja päiväpeitot.

Uusi koti on antanut Rouvalien perheelle lisää tilaa ja ihanat puitteet arkeen. Lapsille on riittänyt tekemistä Koronassa Koronankin aikaan. Välillä viilataan tanssiliikkeitä olohuoneen parketilla, välillä voltteja etupihan trampoliinilla ja tietysti kaiken rehkimisen jälkeen rentoutuminen ulkoporealtaan poreissa on vähintäänkin ansaittua. Koronasta on löytynyt leikkikavereita niin aikuisille kuin lapsillekin. On kiva, että naapurista löytyy saman henkisiä ihmisiä, joiden kanssa pihatalkootkin on rento ja hauska tapahtuma.

Rouvaleiden perheen arkea voi seurata Markon Urbaani isä-blogista tai Instagramista.