SELKEITÄ LINJOJA
JA LUONNONKAUNISTA METSÄMAISEMAA

Polariksessa hyvä arki ulottuu myös asunnon seinien ulkopuolelle, niinpä myös pihasuunnitteluun on panostettu. Kompaktit ja suoralinjaiset osakaspihat haluttiin toteuttaa mahdollisimman toimiviksi ja tilaviksi tyyliä unohtamatta. Pihat on suunnitellut kokenut puutarhuri, puutarhasuunnittelija ja Eden-ohjelman juontajanakin tutuksi tullut Minna Toivanen. Polariksen viimeistelty pihasuunnittelma jättää tilaa myös tulevien asukkaiden sisäisille puutarhureille, mutta toisaalta se antaa mahdollisuuden vain nauttia tarkkaan mietitystä esteettisestä ja toimivasta pihasta sekä luonnon kauneudesta.

 

 

Asumisen pitää toimia yhtä lailla ulkona kuin sisällä, mutta pihasuunnittelussa on toimivuuden lisäksi myös muita arvoja. Hyvin suunniteltu ja toimiva piha on merkityksellinen viihtymisen kannalta, sieltä saa hyviä arkikokemuksia ja se mahdollistaa itsensä toteuttamisen. Piha on paikka, jossa viihdytään yhdessä; Polariksen etupihalla on pyritty maksimoimaan nurmineliöiden määrä sijoittamalla istutukset osakaspihojen reunoille linjakkaasti ja selkeästi, jolloin tilaa arjen viihtymiselle jää mahdollisimman paljon”, kertoo Minna Toivanen.

KAUNIS JA TOIMIVA PIHA KOKOAA IHMISET YHTEEN

Rakennuksen valmiiksi asfaltoidut sisääntulopihat, betonikivetyt kulkuväylät ja viimeistellyt pihaistutukset toivottavat asukkaat tervetulleiksi. Ikivihreät, kukkivat kasvit ja syyskasvit varmistavat, että silmäniloa löytyy vuoden ympäri. Näyttävät, mutta helppohoitoiset kasvit on istutettu etupihalla muurikivestä rakennettuihin istutusaltaisiin.

”Takapihojen suunnittelussa on kunnioitettu vehreää luonnonkaunista metsää, joka on säilytetty sellaisenaan. Jokaisella takapihalla terassin ja metsämaiseman väliin jää selkeä sorapintainen käytävä. Takapihoja reunustavaa kallioleikkausta koristavat istutetut köynnöshortensiat, jotka sointuvat kauniisti luonnonvaraiseen metsämaisemaan”, Toivanen kertoo.

Pihoja toisistaan rajaavissa istutuksissa on hyödynnetty suoraviivaisia Kartiotuijalinjoja, jotka muodostavat tehokkaan näkösuojan osakaspihojen välille. Rakennusten väliset alueet ovat kuntalla maisemoituja monilajisia kasvillisuusryhmiä, joissa toistuu takapihojen metsäinen tunnelma. Alppiruusujen, kartiovalkokuusien ja rusokirsikoiden välissä kulkee hauskana yksityiskohtana polku, joka johtaa takapihaan rajautuvaan metsään.

STRESSIVAPAA VIHREÄ VYÖHYKE

Suunnitelmassa Polariksen pihoilta löytyy muun muassa alapihalle istutettavat pensashanhikki ja pikkusyreeni sekä etupihan aitakasveina toimivat kartiotuija ja piiangervo. Etupihan isoilla istutusalueilla loistavat jalosyreeni, timanttituija ja syyshortensia. Autopiha-aluetta koristavat rusokirsikka, serbiankuusi sekä koko alueen aluskasvillisuutena toimiva koivuangervo. Leikkialueelle on istutettu hyötykasveja; kauniisti kukkivat luumupuut sekä mustaherukkapensaat tuottavat Polariksen asukkaille herkullista iloa. Polariksessa vihersuunnittelu täydentää selkeälinjaista arkkitehtuuria ja tuo kokonaisuuteen monimuotoisuutta. Toivasen suunnittelutyössä lähtökohtana onkin aina rakennus ja sen luonne.

”Kompaktit ja selkeät pihat ovat arjessa toimivia ja helppohoitoisia, eivätkä ne vaadi erityisosaamista puutarhanhoidossa. Pihan pitää olla stressivapaa ja iloa tuottava osa kotia. On hienoa, että Polariksen rakennuttaja on halunnut panostaa yksityiskohtiin ja laatuun myös asunnon seinien ulkopuolella. Se on poikkeuksellista! Uskon, että tulevat asukkaat arvostavat valmiiksi mietittyä ja toimivaa pihaa, jota voi halutessaan itse täydentää omilla istutuksilla”, Toivanen iloitsee.Minna Toivanen

 

Puutarhasuunnittelija Minna Toivanen. Valmistunut puutarhuriksi 1994, oma yritys Minna Toivanen Design. Juontanut yhdeksän kautta puutarhaohjelma Edeniä televisiossa.   Suunnittelee yksityisiä pihoja, asunto-osakeyhtiöiden pihoja ja julkisten kohteiden viheralueita.

 

Ota yhteyttä

Polariksen asuntoja myy Jaakko Kaitanen Bravo Kiinteistövälityksestä. Ota yhteyttä!
Haluan lisätietoja asunnoista