RENNI HAROMA
– AJATTOMIEN KOTIEN ARKKITEHTI

 

Oli jälleen ilo suunnitella jatkoa Hirvensalon Talonrakennuksen menestykseksi osoittautuneeseen pientalorakentamiseen, johon yritys suhtautuu äärimmäisellä pieteetillä, ja jonka referenssikohteet Hirvensalossa ovat hyvin vakuuttavia. Modernin pelkistetty ja rakennustyypiltään selkeä Polaris sopii hyvänä jatkumona Hirvensalon Haarlan edustavaan asuntotarjontaan.

”Polaris sijaitsee Haarlan useimmista kohteista poiketen lähellä vehreää luonnonkaunista metsää. Tässä kohteessa juuri luonnon ja metsän läsnäolo on toiminut inspiraationa ja suunnittelun lähtökohtana. Suunnittelussa pyrin korostamaan näitä kohteen erityisominaisuuksia sijoittamalla rakennusmassat luontoa kunnioittaen siten, että asuntojen avautuminen metsämaisemaan on mahdollisen voimakas.

Rinnetontille sijoitetussa yksitasoisessa Polariksessa asuminen on nostettu metsän tasolle, omaan rauhaan suhteessa parkkialueeseen ja tiehen, jotka jäävät asunnoista katsottuna alemmalle tasolle. Ulkoalueet on suunniteltu auringon kierron mukaisesti; sisääntulopuolen väljästi mitoitetut, katetut terassit sekä kompaktin suorakaiteen muotoiset etupihat mahdollistavat toimivan arjen ja viihtymisen vuoden ympäri.

Polaris edustaa tyyliltään ajan hengen mukaisesti modernin pelkistettyä ja selkeää rakennustapaa, jossa puhdas valkoinen ja voimakas musta muodostavat konstailemattoman ja esteettisesti silmää miellyttävän, ryhdikkään julkisivun. Sisätilat on toteutettu avoimen modernilla, toimivalla yksitasoisella pohjaratkaisulla, josta avautuu rauhallinen näkymä metsäiseen maisemaan. Olohuoneen ja makuuhuoneen suuri ikkunapinta-ala sekä koko asunnon levyinen katettu takaterassi tuovat metsän läheiseen kosketukseen asukkaan kanssa. Varustelutasoltaan Polaris edustaa laatutietoisen ja arjen luksusta arvostavan asunnonostajan vaatimustasoa. Tästä mainittakoon erityisesti varaukset takaterassin ulkoporeammeelle ja tulisijalle.

Metsä toimii upeana sisustuksellisena elementtinä, joka muuntautuu aina omaleimaiseksi taideteokseksi jokaisena vuodenaikana. Toivon, että tulevat asukkaat voivat jokaisella aistillaan ja solullaan nauttia Polariksen ainutlaatuisesta hengestä.”Renni Haroma

RENNI HAROMA
(s. 1975)
Arkkitehtitoimisto Haroma & Partners Oy
2003–2018 Arkkitehti safa, toimitusjohtaja ja pääosakas

Tyylisuunta
Skandinaavinen, moderni, minimalistinen

PERHE
vaimo ja kolme lasta

Arkkitehti Renni Haromassa nuorekkuus ja ennakkoluulottomuus yhdistyvät kokemukseen ja rautaiseen ammattitaitoon. Hän on työskennellyt arkkitehtina toistakymmentä vuotta ja on arkkitehtitoimisto Haroma & Partnersin toimitusjohtaja sekä pääosakas. Haroma on toisen polven arkkitehti ja kolmannen polven rakennussuunnittelija: hän on kasvanut arkkitehdin ammattiin luontevasti perheessä, jossa on arkkitehti-isä sekä Artekin designin parissa elämäntyönsä tehnyt äiti. Haroma on opiskellut arkkitehtuuria yliopistoissa ja korkeakouluissa Suomessa, Englannissa, Itävallassa ja Yhdysvalloissa. Haromalla on selkeän moderni, skandinaavinen käsitys arkkitehtuurista, ja hänen ominta tyyliään edustavat minimalismi sekä japanilainen, italialainen ja tanskalainen estetiikka. Haroman työt ovat pääasiallisesti moderneja, selkeälinjaisia ja skandinaavisia suunnitteluratkaisuja. Asuinsuunnittelussa Haroma on keskittynyt modernien ja korkeatasoisten rivitalojen, omakotitalojen sekä huviloiden suunnitteluun, mutta hänellä on poikkeuksellisen vahvat referenssit ja osaamispohja myös eri tyyppisten loft-asuntojen ja eksklusiivisten penthouse-huoneistojen suunnittelussa.
 

Ota yhteyttä

Polariksen asuntoja myy Jaakko Kaitanen Bravo Kiinteistövälityksestä. Ota yhteyttä!
Haluan lisätietoja asunnoista